header_summerschool

Van 16 juli tot 15 augustus presenteert Unfair ™ Unfair Summer School: een gratis, unieke workshop voor kinderen onder begeleiding van een professionele kunstenaar. Kinderen tussen de 6 en 12 jaar krijgen de kans om hun eigen creativiteit te uiten en hun verbeeldingskracht te gebruiken.


De Unfair Summer School biedt inspirerende workshops door enkele van onze getalenteerde artiesten. Via deze workshops leren Nederlandstalige kinderen en jongeren* meer over de verhalen van onze kunstenaars, wat hun motieven zijn en waar ze hun inspiratie vandaan halen in een rondleiding bij Unfair ™ en worden ze aangemoedigd om hun eigen creativiteit in de workshop te gebruiken. Er komen specifieke workshops met verschillende materialen en technieken, zoals schilderen, tekenen en keramiek.

Ons doel is om kinderen en jongeren iets te laten maken waar ze trots op kunnen zijn. Een selectie van de voltooide werken zal uitgebreid getoond worden tijdens Unfair ™ en op onze sociale media. Ook voor ouders is de workshop een mooi moment om even vrij te nemen voor een wandeling door het Westerpark of om ons museum te bezoeken!

Deelnemen aan dit programma is geheel gratis. Beperkte plaatsen zijn beschikbaar op vaste data. Geïnteresseerd? Schrijf je in en check de beschikbaarheid via dieke@unfairamsterdam.nl.

Beschikbare data, van 10.00 tot 12.00 uur:

16-07  Nazif Lopulissa (tekenen)
17-07  Afra Eisma (sculpturen)
23-07  Koos Buster (keramiek)
24-07  Nazif Lopulissa (tekenen)
30-07  Gilleam Trapenberg (mixed-media)
31-07  Nazif Lopulissa (tekenen)
01-08  Koos Buster (keramiek)
06-08  Afra Eisma (sculpturen) vol
07-08  Koos Buster (keramiek) vol
08-08  Roos van Haaften (schimmenspel)
13-08  Afra Eisma (sculpturen)
14-08  Roos van Haaften (schimmenspel)
15-08  Gilleam Trapenberg (mixed-media)

* workshops voor jongeren tussen 12 en 18 jaar kunnen op aanvraag worden geregeld.

Ontmoet de kunstenaars!

02

Afra Eisma

Afra Eisma (1993) maakt autobiografische werelden die barsten van energie. Door ambachtelijke technieken op nieuwe manieren te gebruiken, brengt Eisma persoonlijke verhalen tot uitdrukking die resulteren in meeslepende en intieme installaties bestaande uit wandtapijten, sculpturen en keramiek. Ze nodigen de verbeelding van de toeschouwer uit om de passie die de werken omsluiten met eigenzinnigheid en luchtigheid.

Workshop Alien Pets
Afra Eisma, kunstenaar uit Den Haag, neemt haar groep op 17 juli en op 6 en 13 augustus mee op een creatieve reis om intergalactische buitenaardse huisdieren te creëren. Beep boop!

06

Gilleam Trapenberg

Zijn jeugd op Curaçao heeft Gilleam Trapenberg’s fascinatie voor thema’s als status, representatie en beeldcultuur lange tijd een integrale rol doen spelen in zijn werk. Hij ziet Curaçao als een eiland van paradoxen, waar naast thema’s als post-kolonialisme en massatoerisme de beeldcultuur van een utopisch paradijs bestaat. In zijn foto’s onderzoekt hij de hedendaagse visuele metaforen en stereotypen die zich hebben gemanifesteerd via de sociale cultuur en westerse media.

Workshop Zonnen in mixed-media
Gilleam Trapenberg zal met zijn groep op 30 juli aandacht besteden aan een thema dat veel terugkeert in zijn fotografische werk: de zon. Zet dus je zonnebril op en doe mee!

03

Nazif Lopulissa

‘Alleen als volwassene begrijp je misschien hoe geweldig het was om een ​​kind te zijn.’ Deze paradox bepaalt het werk van Nazif Lopulissa (1991) dat zich richt op de vormen van openbare speeltuinen. Voor Nazif is een speeltuin een perfect voorbeeld van het onderscheid tussen hoe de structuren om ons heen worden ontworpen, gebruikt en begrepen. In zijn tekeningen, schilderijen en beelden oefent hij een balans tussen vrijheid en beperking, verbeelding en toepassing.

Workshop Kleurrijke Papier Kunsten
Op 16, 24 en 31 juli legt de Rotterdamse kunstenaar Nazif Lopulissa de focus in zijn workshops op de kunst van het speels schetsen. Doe mee en maak je eigen kleurrijke collages!

07

Koos Buster

Koos Buster (1991) is een zelfverklaard Keramische Influencer – een kunstenaar die vrijwel uitsluitend werk met keramiek. Zijn kunstwerken illustreren de zoektocht naar een zekere “dwaze perfectie”. Ze vertegenwoordigen vaak dingen die anders onbeduidend zijn, maar in de wereld van Koos Buster worden ze juist gevierd. Telkens wanneer een idee opduikt, begint hij te schetsen. Hoewel die schetsen vaak slechts een eerste stap in het proces naar een keramische object zijn, beschouwt hij ze graag als potentiële voltooide werken op zichzelf. ‘De onschuld en rommeligheid van een snelle schets heeft elementen die ik ook graag in een uiteindelijk werk zie.’

Workshop Alles in Keramiek
Op 23 juli en op 1 en 7 augustus zal Koos Buster workshops in keramiek begeleiden. Meld je aan en doe mee om van de meest normale voorwerpen de gekste objecten in keramiek te maken!

04

Roos van Haaften

De beelden die Roos van Haaften (1983) tot stand brengt kunnen ieder moment van gedaante veranderen. Door met licht en ruimte rondom objecten en figuren te projecten ontstaan spannende filmische scenes die ‘unheimisch’ aanvoelen, oftewel nooit eenduidig kunnen worden opgevat.

Roos werkt met uiteenlopende materialen, zoals paperclips, hout, bloem, papier, glazen platen en vooral licht en schaduw. Kleine en fragiele werken worden grootse projecties en komen samen op het muuroppervlak. Roos laat zien hoe haar werk is opgebouwd, alsof ze ons wil vertellen dat ‘niets is wat het lijkt’.

Workshop Dieren Schimmenspel

Op 1 en 8 augustus zal Roos van Haaften ons meenemen op ontdekkingsreis door het land van licht en schaduw. Meld je aan en maak je eigen magische schimmenspel!

Unfair Summer School is onderdeel van

MZM online social 940x415px